Danske Bank i Lyngby og Polyteknisk Forening (PF) har indgået en samarbejdsaftale.

1/9 2016

For nogle måneder siden satte PF’s bestyrelse og Danske Banks ledelse i Lyngby deres underskrifter på en helt ny samarbejdsaftale. Aftalen er kommet i stand efter en række møder, hvor de to parter sammen undersøgte mulighederne for at skabe værdi for hinanden.

”Det har været et rigtig interessant forløb, og vi er glade for den aftale, vi har indgået med Danske Bank”, siger Sebastian Molbech Hansen, som er foreningsformand i PF. ”Det er nyt for os at indgå en kommerciel aftale med en erhvervsvirksomhed, og udover at få stillet nogle midler til rådighed for vores aktiviteter i foreningen, så styrker aftalen også vores kontakt til det lokale erhvervsliv. Derudover håber vi, at Danske Bank kan bidrage til at give perspektiv og inspiration til vores uddannelser og i det hele taget livet som studerende. Vi er jo alle i en fase af vores liv, hvor mange af os kommer til at træffe de første store økonomiske beslutninger.”

Aftalen indebærer blandt andet, at Danske Bank skal være være værter for nogle fælles arrangementer, som har relevans for ingeniørstuderende. Det første arrangement blev afholdt i foråret og omhandlede temaet ”iværksætteri”, og lidt over 50 studerende var mødt op i DTU’s bibliotek. De kunne lytte til gode råd fra, og gå i dialog med, to unge indehavere af betonvirksomheden ABEO A/S, som er skabt på baggrund af et DTU patent, og Danske Banks direktør for Business Innovation, som blandt andet har været med til at skabe iværksætterportalen Thehub.dk. I efteråret følger flere arrangementer, og Danske Bank vil også være klar til PF’s Studiemesse den 21. september.

Danske Banks områdedirektør i Lyngby, Rikke Honoré er – ikke overraskende – også glad for samarbejdsaftalen med Polyteknisk Forening.

”Det har simpelthen været en fornøjelse at lære PF’s bestyrelsesmedlemmer at kende, og vi glæder os meget til den fortsatte aktivering af aftalen. Til en start har jeg inviteret PF’s bestyrelse på besøg i vores afdeling på Lyngby Hovedgade, så alle vi medarbejdere kan blive klogere på DTU og Polyteknisk Forening i særdeleshed. De unge studerende er naturligvis en meget interessant kundegruppe for os som Bank”, fortæller Rikke. ”Vi synes selv, at vi har et meget stærkt værditilbud til de studerende, og blandt andet derfor har vi et naturligt ønske om at komme i endnu tættere dialog med dem. Det får vi mulighed for med denne aftale, og vi håber meget, at de studerende og Polyteknisk Forening også vil opleve værdi afd de elementer og arrangementer, som vi har lagt ind i den,” slutter Rikke.

I Polyteknisk Forening har det primæret været Fagligudvalget med Uddannelsespolitisk Koordinator Louise Drue Andersen i spidsen, der har stået for at finde interessante emner til oplæg og hjulpet med arrangementerne.

”Vi glæder rigtig meget til næste arrangement, som kommer til at handle om studieøkonomi og boligkøb, og som vi laver i forbindelse med studiestarten. Det er et godt indspark til de over 2000 nye studerende, hvor flere sikkert er bekymrede for den snævre SU-indkomst og dens indflydelse på studielivet,” siger Louise. ”Samarbejdet med Danske Bank har været overraskende godt. Rikke Honoré og Peter Gudsøe , som vi har mødtes med, har altid været utroligt imødekommende og meget samarbejdsvillige, og vi glæder os til det fortsatte samarbejde”, afslutter Louise.

Sidst opdateret: 28/10/2017